Strojovođa

 

 

Miloje je svoju karijeru u Umci započeo 2013. godine na poziciji pomoćnog radnika na karton mašini. Od samog  početka, njegov pristup i posvećenost poslu nisu prošli neprimećeni.

„Kada sam počeo da radim, trebalo mi je vremena da se naviknem na buku, noćni rad i vrućinu. Trudio sam se da što pre uđem u materiju, jer sam znao da će mi posle biti lakše. Malo po malo i brzo sam savladao posao i navikao se. Mnogo mi je značila podrška kolega iz kolektiva, da budem ovde gde sam sada.“

Kroz godine je pokazao izuzetnu želju za učenjem i usavršavanjem.  Pružajući visok nivo stručnosti i odgovornosti, zasluženo je unapređen na poziciju strojovođa i jedan je od primera kako se radom, upornošću i posvešćenošću može postići izuzetan napredak.

Karton mašina predstavlja „srce“ fabrike i jedna je od najvažnijih službi tehničkog sektora. Glavna operacija službe je proizvodnja različitih vrsta hromo kartona na bazi recikliranog papira, u gramaturama od 210 do 450 gsm.

Služba je proteklih godina prošla kroz do sada najveći investicioni ciklus tokom koga su izvršene rekonstrukcije: former sekcije, partije presa, partije premaza ,instaliran je novi premotač i ove godine je izvršena rekonstrukcija sušne grupe na karton mašini, što je značajno povećalo performanse mašine i omogućilo maksimalni proizvodni kapacitet od 170.000 tona gotovog proizvoda na godišnjem nivou.