REKONSTRUKCIJA MAŠINE 2021

Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da smo rekonstrukciju mašine, i sve radove vezane za jednu od najvažnijih investicija u istoriji poslovanja fabrike završili u skladu sa svim planovima i očekivanjima. Uprkos složenosti i veličini same investicije, kao i preprekama izazvanih Covid krizom, tim naših inženjera zajedno sa glavnim dobavljačem Valmetom i drugim eksternim saradnicima je uspeo da ceo projekat i radove izvrši u skladu sa projektnim zadacima i rokovima. Veoma smo ponosni na ceo naš tim proizvodnog sektora koji je tokom 3 meseca neprekidno radio kako bi sam proces modernizacije mašine bio obavljen u skladu sa najvišim standardima i kriterijumima.

Tokom ove faze investiciong ciklusa, vrednosti u iznosu od 30 miliona eura, i tokom 3 meseca radova, sprovedene su značajne promene i unapređenja naše mašine, od kojih su najznačanije:

  •  Rekonstrukcija former sekcije ( ugradnja „ravnih“ sita),
  •  Rekonstrukcija partije presa ( ugradnja Jumbo prese),
  •  Rekonstrukcija partije premaza ( ugradnja Curtain coater-a)
  •  Instaliranje novog premotača.

Ulaganja i dalja modernizacija fabričkih pogona će već sledeće godine biti nastavljena, a investicioni niz se nastavlja izgradnjom nove linije pripreme mase (izgradnja novog pogona i instalacija najsavremenije opreme za pripremu mase), kao i novog pogona za biološko prečišćavanje voda. Glavni dobavljač opreme i tehnologije će, kao i u prvoj fazi investicionog ciklusa biti Valmet, globalni lider razvoja i implementacije procesnih tehnologija i automatizacije usluga u papirnoj industriji.